Uskoro nam dolazi veliko nevrijeme – Vlasti upozoravaju građane da ostanu u svojim domovima, pogledajte o čemu je riječ!

U proteklim sedmicama je primjetna velika promjena u vremenu i temperaturama. Meteorolozi često upozoravaju da ostajemo u kućama u određenim periodima dana.

Vrijeme je toliko promjenjivo da u jednom danu razlika u temperaturama može da bude i do 20 stepeni celzijusovih razlike. Oluje su česte, češće nego što su prije bile, tokom proteklih godina ljetnog perioda. Poplave su, također, nerijetka pojava. To je jedan od znakova da ne bismo trebali šetiti prirodi, jer nam ona može i hoće vratiti. Ipak, to radimo toliko mnogo i često, da se čini da se to uskoro neće dogoditi, jer ljudi nemaju obzira prema okolišu. Možemo, barem, da se pripremimo za predstojeće oluje. Stručnjaci savjetuju da ne izlazimo iz domova, jer oluja može biti brza i iznenaditi nas.

Do kraja prve sedmice u augustu nas može očekivati padavina sa jakim pljuskovima, grmljavina, pa i povremeni nalet grada. S tim u vezi vam toplo savjetujemo da zaštitite vrijedne stvari vani, ali i sebe, unutar kuće.

Slikovni rezultat za storm

Komentariši