Haos na Balkanu. Kao da kiše nisu dovoljne, sada pada i snijeg kao da je Januar. Građani u pripravnosti, ali najgore tek dolazi! – AKTUELNE VIJESTI

Haos na Balkanu. Kao da kiše nisu dovoljne, sada pada i snijeg kao da je Januar. Građani u pripravnosti, ali najgore tek dolazi!

Dok Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu potresaju svakodnevne vijesti o poplavljenim selima i gradovima, stanovnici Srbije se ovih dana smrzavaju i svjedoci su pravih zimskih dana. Kiša koja je padala danima, prerasla je u snijeg, a kako kažu građani Sjenice, snijeg pada kao da je januar a ne maj.

snijeg

snijeg1

Iako se ne uklapaju u ovo godišnje doba, moramo priznati da su fotografije zaista idilične. Za sve vas koji ne znate, Sjenica je poznata kao izrazito hladan kraj. Tokom zime Sjenica se ubraja u najhladnija mjesta u Evropi. Zbog specifične temperatute u ovom kraju, snijeg je očigledno zavejao ovaj kraj.

Meteorolozi najavljuju da možemo očekivati toplije vrijeme tek početkom vikenda, a do tada će ovaj dio Srbije ostati pod utjecajem snažnog ciklona čiji se centar nalazi nad jugom Italije.

Komentariši