“Abortirala bih istog trena da sam znala da ću ovakvo dijete roditi”: Majka zgrozila kad je podijelila svoju priču, sve će vam biti jasno kad pogledate fotografiju – Aktuelne Vijesti

“Abortirala bih istog trena da sam znala da ću ovakvo dijete roditi”: Majka zgrozila kad je podijelila svoju priču, sve će vam biti jasno kad pogledate fotografiju

Mnoge ispovijesti nas iznenade i ostave bez teksta, mnoge nas raszuže i natjeraju suze na oči. Vjerujemo da vi nećete biti ravnodušni na ovu priču. Ova majka je kazala da ne bi rodila dijete da je znala da će biti ovako. 

Naime, ona je rodila dijete sa Downovim sindromom, nakon čega je rekla da je znala da ne bi rodila, već bi abortirala.

Kaže da ju je šokirala dijagnoza koju je dobila nakon što je rodila Aleksandra. Njeno ime je Edyta Mordel (33) dolazi iz Readinga u Engleskoj na Visokom. Ona je bila na Visokom sudu kao svjedokinja u predmetu pravnog naziva “nezakonito rođenje”, gdje je i izjavila ovo.

Naime, ona i njen partner su riješili da dignu tužbu protiv Zavoda za zdravstvo i traže odštetu od vrtoglavih 200 hiljada funti, jer je ona u toku trudnoće tražila da se urade odgovarajući testovi koji su mogli ukazati da će roditi dijete s Downovim sindromom, ali je umjesto toga, tek nakon porođaja saznala dijagnozu. Sada je ona u potpunosti posvećena svome sinu, no kaže da je znala prije rođenja i na vrijeme da ga ne bi rodila.

    

Komentariši